Sir joseph logo

JOSEPH RACKONCAJ, GRUNNLEGGEREN AV SIR JOSEPH, ER EN TSJEKKER AV DET VIRKELIG TØFFE SLAGET. HAN BLE I 1986 DEN FØRSTE I VERDEN MED TO BESTIGNINGER AV K2, OG HAN STÅR OPPFØRT MED FØRSTE VINTERBESTIGNING AV RIMMONDRUTA I TROLLVEGGEN I 1976. HAN ER I DAG (2017) 66 ÅR GAMMEL, MEN FORTSATT SVÆRT INVOLVERT I FAMILIEBEDRIFTEN SOM LEVERER DUNPRODUKTER I DEN ABSOLUTTE TOPPKLASSE.

Tsjekkisk kultur er med på å forme produktene: Sir Joseph har ingen bruk og kast mentalitet, men lager varer som tåler bruk og vask. Ingenting i designet er overlatt til tilfeldighetene. Et eksempel er lommenes glidelåser som er utformet slik at du faktisk klarer å lukke dem med votter på hendene. 

Etikk er en ufordring i all klesproduksjon hvor dyr er involvert. Sir Joseph bruker gåsedun fra østeuropeisk matproduksjon der tvangsforing ikke er tillatt. Produktene sys og fylles på egen fabrikk i Tsjekkia. Og kvaliteten? Vi velger å se på Sir Joseph som et verktøy for å kunne takle forholdene du møter i fjellet, og verktøy skal tåle det de er laget for. Dunprodukter er laget for å veie minst mulig, ta opp minst mulig volum i sekken og samtidig varme mest mulig. Sir Joseph bruker heller gåsedun enn andedun, rett og slett fordi det gir bedre varme til vektforhold. 

Av produktene til Sir Joseph kan vi spesielt anbefale lettvektserien Koteka som både er dunjakker og soveposer som er ekstremt lette og komprimerbare. I tilegg er Minimisserien spennende. For ikke å snakke om Shiprock, Spire, Mitra og Kjerag som alle er vanntette dunjakker!

Soveposene til Sir Joseph er i en klasse for seg, og trenger ikke noe mer skyt. Prøv selv, og finn ut hvorfor vi vil at du skal velge Sir Joseph! 

Er du på ukikk etter sovepose men sliter med å sammenligne de ulike merkene? Ta gjerne en titt på vår soveposeveileder, så blir kanskje noen ting mer klart. Er du fortsatt i tvil vil vi gjerne at du skal ringe oss på: 71663929