I DEN LILLE BYEN BORMIO I NORD-ITALIA PRODUSERES DET TOPPTURSKI AV DEN ALLER YPPERSTE KVALITET. SKITRAB KJENNETEGNES AV KOMBINASJONEN AV GODE KJØREEGENSKAPER, SVÆRT GOD HOLDBARHET OG LAV VEKT. 

Familien Trabucchi har laget toppturski siden 1946, og firmaet er i dag drevet av andre generasjon av toppturentusiaster som hele tiden jobber mot utvikling og teknologi i skimakerfaget. Lette materialer og tradisjonell skikonstuksjon gir ikke en god ski da både kvalitet og kjøreegenskaper vil bli dåligere enn en tradisjonell tung ski. Derfor jobber Skitrab kontinuerlig med å utvikle ski som er lette og i tillegg kjører bra. For å sitere Adriano Trabucchi (CEO i Skitrab): "Det er lett å lage en lett ski, men det er svært krevende å lage en lett ski som er god å kjøre med". 

I de letteste Skitrab-modellene finner man nesten ikke treverk, men et materiale som heter Aramid. Aramid er et syntestisk materiale som har et utrolig styrke/vekt-forhold, og det brukes derfor i bla skuddsikre vester, NASA sine romferger og i flyvinger. Skitrab er den eneste skiprodusenten i verden som bruker Aramid i sine ski.  Aramid-kjernen består av et helt stykke av sekskantede celler, som i en bikube, som er kapslet inn med treverk på begge sider. Aramidkostuksjonen er svært lett og svært sterk, og den gjør at skiene tåler mye trykk ovenfra. For å stive av skien brukes ulike lag med plater og stømper i karbonfiber og glassfiber som veves og plasseres forskjellig på de ulike skiene slik at man kan dyrke fram ulik egenskaper. Et eksempel på dette er HiBox, som er en finvevd karbonduk som legges høyt opp i konstruksjonen og som gjør skiene ekstermt vridingsstive (torsjonsstiv). Dette gir svært godt kantgrep, og det gjør at skiene, til tross for vekten, tåler høy fart og kraftfull skikjøring. 

Skitrab bygger skiene sine med 14 lag materialer fra topp til bunn. Det er det dobbelte av hva som er vanlig i skiproduksjon.

Skitrab har tatt teknologiutvikling og innovasjon også til bindinger, med sin prisvinnende kjørebinding Tr2 og den enkle, geniale techbindingen TR Gara Titan tar Skitrab nytenkning til et helt nytt nivå som skiverden ikke har sett tidligere! TRGara Titan har blitt den store favoritten på Låven denne sesongen, og vi vil anbefale den till alle som vil ha techbindinger uansett om kjøreegenskaper eller vekt er kriteriene! Enklere, smartere, bedre!